Even voorstellen

Gepubliceerd op 24 juni 2024 om 09:00

Wie is MadebyCH?

Onder het kopje 'over' heb ik al iets over mezelf geschreven. Mijn naam is Corrie Hoekman en samen met mijn partner en onze beestenboel woon ik in de provincie Zeeland. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met verschillende dieren: honden, katten, konijnen, cavia's, kippen en later ook paarden. Liefde voor dieren is er altijd al geweest. Van huis uit ben ik voornamelijk opgegroeid met herdershonden. Toen onze Tervuerense herder vanuit het ouderlijk huis op hoge leeftijd werd ingeslapen, was de keus snel gemaakt. Mijn partner en ik kozen weer voor een Tervuerense herder.. Bruno.. Inmiddels is Bruno weer al bijna 6 jaar oud.

 

Bruno was een hele nieuwe ervaring. Al snel nadat hij bij ons kwam wonen, gingen we naar de hondenschool. We volgden gehoorzaamheidscursussen en daarnaast beoefenden we recreatief Flyball. Wat was het geweldig om zo met een hond bezig te zijn. Dagelijks trainden we samen en we waren minimaal twee keer per week op de hondenschool te vinden voor het volgen van trainingen of sportcursussen. Als ik met Bruno aan het trainen was (en dat is nog steeds zo), leek het alsof de wereld helemaal stil stond en dat het alleen Bruno & ik was. Wat een geweldige ervaring! Helemaal opgaan in de samenwerking met mijn hond, dat was en is voor mij pure ontspanning. 

 

Toen Bruno 2,5 jaar oud was wilden we er graag een tweede hond bij. Mijn oog viel op een verwacht nestje kruising Mechelse herder x Hollandse herder. Dat werd Zoë. Inmiddels is Zoë ook alweer 3 jaar oud. Wat een verschil met Bruno! Deze hond is zo werklustig, dat ik de tijd totaal vergeet als ik met haar aan het trainen ben. Daar weet mijn partner dan weer alles van.. Ik heb inmiddels geleerd om niet meer met Zoë te gaan spelen en trainen als ik beloof op een stoofpotje te letten dat op het vuur staat. Er was nog een groot verschil; Zoë trekt met gemak speelgoed uit elkaar. Waar Bruno nog wat kracht mist, kost het Zoë totaal geen moeite om iets kapot te krijgen. Het werd nogal frustrerend. Op pad gaan om te trainen, al snel weer het speelgoed kapot en weg beloning. Na veel speelgoed te hebben gekocht, besloot ik zelf speelgoed te gaan maken.

 

Een aantal avonden per week ging ik aan de slag om speelgoed te maken van PPM touw en fleecestof. Door de tijd heen werden de tugs en ander speelgoed steeds beter en sterker. Uiteraard werd alles uitvoerig getest door Zoë en Bruno.

 

Inmiddels heb ik de tugs en ander speelgoed zo doorontwikkeld dat ik durf te zeggen dat ze stevig zijn. Het maken van tugs en speelgoed is een echte hobby geworden waar ik uren mee bezig kan zijn. Zo ontstond MadebyCH en heb ik alles in mei 2024 officieel gemaakt. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.